UKTOUR 2005

Forberedelser :
På generalforsamlingen våren 2004 ble det vedtatt at reisekomiteen, bestående av Geir og Tommy skulle fortsette å planlegge ny tur. Turen skulle finne sted etter nyttår, og Derby, Arsenal og Northampton var match ønsker som kom frem. Reisekomiteen kom på banen, og jobbet effektivt og raskt. Mange brikker og matcher som skulle på plass. Helgen 22-26 april skilte seg ut etter hvert og ble vedtatt. Flybilletter ble ordnet. Bjørn var gentleman og sa fra seg Derbykamp mot Northampton kamp og Arsenal sin kamp ble flyttet til mandag. Da begynnte noen brikker å falle på plass. Billetter til Arsenal - Tottenham var kampen som ble mest tricky å skaffe billetter til. Stein fikk til slutt 4 billetter igjennom supporterklubben, og Geir klarte å skaffe de 3 resterende billettene via andre kontakter. Bosted ble som før Royal National i Bedford Way, London.
Kampprogrammet ble som følger:
Lørdag 23 april Northampton – Lincoln
Søndag 24 april Millwall – Preston
Mandag 25 april Arsenal - Tottenham

Fredag 22 april :
Stein var eneste medlem med tidlig avgang. Med Norwegian fra Gardermoen lander flyet før 12:00 på Stanstead. Han tok en eksursjon til Luton for bla å dra innom en stor fiskebutikk. Litt shopping og en øl på en av de lokale pubene der ble det også tid til. Opprykk for Luton var det store samtaleemne der i gården. Vel tilbake i byen var det å sette fra seg bagasje og ta en bytur. Stein gjorde unna litt av shoppingen. Greit å være i rute. Etter en lang bytur, og et par pints på veien tilbake til hotellet så ble det å vente på guttene fra Trondheim. På hotellet fant de ikke bookningen vår, men det viste seg at vi var registrert på Mr. Geir. Gutta kom sent og vi tok noen øl på rom 2037 der Geir, Roar og Ronny bodde. Deilig å være på tur igjen. Det ble natta i rett tid, tidlig avreise til Northampton dagen derpå får ta skylden for det. De øvrige romfordelingene var Bjørn og Tommy sammen og Stein og Tor på det siste rommet

Lørdag 23 april :
Frokost på alle mann. Stein kom på feil frokost avdeling, men det ble mat på alle mann. Vi gikk opp til Euston togstasjon. Geir hentet togbilletter og det ble handlet øl og kortstokker før togreisen.

På togtur
Tor og Bjørn har funnet seg god plass på toget til Northampton.
Vi spilter kort, og fikk i oss noe øl på togturen som varte litt over en time. Vel fremme i Northampton var vi innom noen sportsbutikker, før vi tok inn på en grei pub for et par øl. Mye godt øl i England.
På pub i Northampton
En pubpause er alltid velkommen i TWV. Nå er det ikke lenge før vi skal opp til Sixfield.
Vi tok taxi opp til Sixfield. Vel framme på banen som vi begynner å bli kjent på etterhvert. Geir var innom billettkontoret for å hente billetter. De obligatoriske burgerne ble konsumert. Utenfor sportbaren traff vi Anthony fra supporter klubben. De hadde ny pin ute så den kjøpte jeg og Tor. Tor shoppet nye t-shirt. Inne på puben, var den malte supporter veggen blitt malt over med Carlsberg reklame. Reklamen rår også her. Folk er alltid snakkesalige på kamp, og vi kom raskt i prat med folk. En eldre herremann som hadde vært i Norge ved flere anledninger, og visste litt både om landet og norske fotballag. Han var veldig ivrig på å prate med oss. Som så mange andre hadde han også problemer med å skjønne vår begeistring for Northamton. Kampen : Vi hadde billetter på West Stand. Første gang vi satt på den tribunen. Første omgangen var ikke mye spennende spillemessig, og det morsomste som hendte var at linjemannen knakk flagget sitt. Kampen var viktig for Cobblers. De måtte vinne for å ha mulighet til playofffs. Andre omgangen begynnte med svakt Cobblers press som ble bare sterkere og sterkere. Da Eric Sabin ble satt inn på banen var det total Cobblers dominans. Da Josh Low scorte 1-0 målet gikk jubelen til taket. De holdt resultate helt inn, selv om Lincoln hadde et stangskudd på overtid. Det var mange glade Cobblers fan i puben etterpå. Ikke minst oss. Nok engang vant vi der. Laget hadde spilt dårlig en periode så vi fikk litt av skylden for at de reiste seg igjen. Rart det der med fotball overtro. En positiv kamp som gav flere gode sjanser i andre omgang. Vi ble sittende på puben en stund å feire med diverse øl. Omsider brøt vi opp. Enkelte begynnte å bli sulten, og vi var innom et par plasser. Men lang ventetid, gjorde at vi bestilte taxi til byen, mens Ronny bestilte seg Gin Bitter, og vi andre øl. Nok en taxisjåfør som ikke kunne skjønne hva vi gjorde i Northampton. Inne i sentrum endte vi opp på en liten Italiens resturant uten en eneste gjest. Tommy var kjempe skeptisk. De som jobbet der dro ut for å handle så vi var ikke helt høye i hatten. Etterhvert kom det flere gjester, og maten kom også på bordet. Bare for å ha sagt det. Maten var utmerket. [Brødrene Aa på italiensk restaurant]
Brødrene Aa på italiensk restaurant
Geir og Roar venter i spenning. Blir det mat på oss i dag ?
Etter maten dro vi til den litt slitne puben rett ved togstasjonen. Her ble det nye øl, og juke-boksen fikk også testet seg litt. Selv om utvalget der ikke var veldig bra. Noen av guttene spilte billiard. Før togavgang shoppet noen av oss niste-øl til togturen Kort og øl ble beholdningen på gassekspressen til London. Tilbake på hotellet blir det nachspiel på 2037 igjen. Det gikk i øl og litt akevitt. Tilslutt var det kveld for alle. Stein og Tor sovnet som vanlig med TV'en på.

Søndag 24 april :
Alle sammen var ned til frokost. Deilig å ha litt bedre tid. Så vi satt lenge å prater om alt og alle. Etterhvet var det klart til avreise til kamp, og vi hadde merket at Tor alltid er "on time". Hva har skjedd med mannen ? Vi tok undergrunden til nærmeste stasjon. Millwall har jo et dårlig rykte så kikket oss godt omkring. Veien til banen var 20 minutter gange i rett linje fra stasjonen. Banen lå bra til, en del politi var det der. Nordmenn var det også noen av der. Plassene inne på banen var veldig bra. Stein satt nesten inne hos TV-komentatorene. The Den var ikke fullsatt. Det var 11.417 tilskuere der. Kampen har nerve. Millwall ledet først 1-0 etter ca 10 minutters spill etter scoring av Sweeney. Etter ca 25 minutter var det over og ut for Millwalls keeper. En stygg skade så det ut til å være. Bra stemning på banen, og han bak oss hylte, bannet og skrek nesten konstant i hele første omgang. Preston kom tilbake i kampen i andre omgang, og Nugent reduserte. Millwall ville alikevel ikke gi seg, og Bjørn håper på Millwall seier. Seiersmålet til Millwall og Hayles kom etter ca 75 minutter. Da var publikum og Bjørn fornøyde. Etter kampen marsjerte vi rett tilbake til togstasjonen. Så ikke noe slåssing, bortsett fra to 10-12 åringer som prøvde seg på hverandre. Vel tilbake i sentrum dro vi på stampuben for øl og kortspill. ManU-Newcastle på TV, med deilig hamburger middag. En raring stilter seg foran TV'en og trodde han eier puben der, men han fjernet seg, og da kampen er over dro han. Vi dro opp til hotellet og tok en øl i en lokalpub før de stengte. Så var det tid for fotball quiz på rommet til Stein og Tor. Geir hadde laget spørsmålene og var såklart dommer. To lag: Lag 1 : Bjørn, Ronny og Stein. Lag 2: Roar, Tommy og Tor. Her var det mange gode spørsmål. Lag to rev til seg et forsprang i starten, og den ledelsen holdt de mer eller mindre helt til mål. (Red 6 juni: undertegnede skylder ennå Tommy en øl etter denne konkurransen). Etter noen nubber, og konkurransen dro de fleste å la seg. Geir var den som holdt ut lengst, men tilslutt var alle i seng Tor og Stein hadde såklart TV'en på denne natten og.

Mandag 24 april :
Nok en lang og god frokost, før vi tok en bytur for å shoppe. Tor var fremdeles on time. Etter shoppingen fikk de som var ferdig å shoppe først seg en utepils, men det kom og gikk regnskurer. Regnet stoppet ikke før Tor hadde kjøpt seg paraply. Luncg hadde vi på O' Neils. Så til hotellet for å skifte til drakt og for å hente billetter. På banen var Tor og Stein innom supporter shopen. Tor shoppet drakt til seg og Stein til Ida. Videre gikk vi til The Gunners pub. Vi begynte ute i bakgården med utepils.

TWV på the Gunners pub
Her sitter TWV i bakgården på the gunners pub. Roar, Tor, Geir, Stein, Tommy og Ronny
Etterhvert tar det av inne på puben så vi flytter oss inn. Herlig stemning der inne, og mye synging. Noen islendinger tok et smågrovt kvad der inne uten at de engelske skjønte hva de sang. Roar slo seg på bitter ølet han også tilslutt. Inne på banen så hadde i hvertfall undertegnede veldig bra plass. Ikke langt fra banen, midt oppi syngeland. Skikkelig bra stemning der.
Highbury: Gunners-Spurs
Live fra Highbury
Kampen ble en suksess for Arsenalfansen med 1-0 seier. Etter kampen ble nye øl inntatt på Gunners pub. Stor stemning der. Islendingene er fremndeles meget høyt oppe. Etter at puben stengte dro vi til hotellet for et lite nachspiel på rommet til Bjørn og Tommy (rom 2285). Geir var den som holdt ut lengst igjen, og nå var det slutt på nubbene.

Tirsdag 26 april :
Som tidligere nok en lang frokost, før vi tok turen siste shoppingrunde. Etter lunch og tilbake på hotellet var det hjemreise pågang. Stein sa ha det til de andre og nok en TWV tur var over. En stor takk til reisekomiteen som gjorde en utmerket jobb. Alt satt i boks, og quiz tror jeg blir obligatorisk fra og med nå