UK TOUR 1996


Fredag 25 oktober 1996: Etter lange forberedelser , hvor Tor var reisegeneral, gikk turen fra henholdsvis Oslo og Trondheim til London. "Hangaround" Tore var også med. Tor, Stein og Tore fra Oslo. Geir, Bjørn, Tommy og Ronny fra Trondheim. Etterhvert som vi kommer til hotell Kensington Close samles vi i hotellbaren, som visste seg å være meget bra. Gleden var stor over å være sammen og i England. Man kan bli rørt av mindre. Gode venner , i England og med en pint i hånda.
Første kvelden foregikk i hotellets nabolag. En lokalpub, pizzamiddag rundt midnatt, og på raw/house nattklubb, og brasialiansk spise/drikkested. Lørdag er først kampdag , alle sammen er oppe til frokost. Etter en liten runde i sentrum, drar vi spente opp til Highbury. Tor og Stein kanskje litt mer enn de andre. Gunners fansen shopper drakter og program. Nå er det om å gjøre å finne en pub, Gunners pub 100 m fra banen, stappfult både ute og inne. Vi drikker øl, prater, og suger til oss alt vi ser og hører. Det er særlig frodig på vitsefronten. Etter en del øl, finner vi plassene våre på Highburys North End.
Kampen starter. Det er fullt over alt. Arsenal er agressive og vil vise seg frem for oss ser det ut til. Gunners fansen får en stor dag. Arsenal feier over Leeeds og vinner 3 - 0. Spesielt Viera imponerte. Tror samtlige synes han gjorde en stor kamp. Målscorere : Lee Dixon, Ian Wright, Dennis Bergkamp , tilskuer antall 38.076.
Denne kvelden dro vi ned i sentrum av London, og vi fikk en liten overraskelse da mange puber ikke ville slippe oss inn. Vi var for mange menn som kom i sammen. Vi løste det etter hvert ved å dele oss i mindre grupper og deretter samle oss inne på puben. Vi ble også lurt med på et "looser" discotek/nattklubb. Etterhvert drar vi tilbake til hotellet og finner senga vår.
Det er søndags morgen og vi skal til Liverpool. Vi kommer oss til togstasjonen. Det viser seg at vi har havnet på melkerute toget. Vi burde sjekket dette litt bedre på forhånd. Men det hindrer ikke at vi får en herlig togtur. Nå er det Pool gjengen og den enslige Derby fansen som det kiler mest hos. Vi nyter vår medbrakte nistepakke som for det meste består av øl. Når vi er tomme så er det godt å vite at det selges øl på toget. Etter en lang og morsom tur, kommer vi til Liverpool. Vi har dårlig tid, og må løpe som gale for å få tak i taxi til banen. Ett minutt før kampstart sitter vi på setene våre. Her ble det ikke tid til å gå på pub og nyte stemnmingen før kampen. Men vi får med oss en bra kamp. Derbyfansen gir bra lyd fra seg på Anfield. Kampen virker jevn, Liverpool styrer kampen og vinner tilslutt 2 - 1
Målscorere : Liverpool - Robbie Fowler 2 mål, Derby - Ward. Tilskuere 39.515.
Etter kampen er vi på leting etter taxi for å komme tilbake til stasjonen. Når vi kommer dit blir det tid for en øl for den som ønsker det. På toget tilbake til London er det fullt, og vi har ikke plassbilletter. Heldigvis klarer vi å beholde noen plasser. Da kunne vi spille kort og den som tapte måtte bytte plass med reservene. Tilbake i London er det noen som etterhvert tar kvelden. Bjørn og Tommy holder ut, og det går til slutt ut over den medbragte akevitten.
Mandags morgen, De fleste er oppe i rett tid. Bortsett fra Bjørn og Tommy som nesten må kastes ut av rommet før dem våkner. Etterhvert blir det tur til Oxford Street slik at de som ønsker det kan shoppe litt supporter utstyr og annet. Ut på dagen er det klart for hjemmreise. Alle sammen er enige om at dette var dødsbra og at dette skal vi gjøre igjen.